Velika Krpanova pot

Karta v merilu 1 : 56 000 je nova različica istoimenske karte iz leta 2006, ki prikazuje območje Postojne, Pivke, Cerknice, Blok, Loške doline in Ilirske Bistrice. Na njej je označena 91 km dolga in s prepoznavnimi tablami označena Velika Krpanova pot, ki poteka po poteh, po katerih je hodil Martin Krpan. Poleg nje lahko ljubitelji kolesarjenja najdejo še deset označenih kolesarskih poti. Na hrbtni strani je obširen opis območij z znamenitostmi v slovenskem in angleškem jeziku s slikovnim gradivom.


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /home/flisk01/domains/izimap.si/public_html/images/vkp_WEB/

Z motorjem po Sloveniji 2

Karta predstavlja samostojen izdelek, namenjen predvsem motorističnim gostom, ki lahko služi tudi kot avtokarta. Na avtokarti v merilu 1 : 195 000 je prikazan JZ del Slovenije, na njem pa deset izbranih izletov za motoriste. Označene so naravne in kulturne zanimivosti, turistično informacijski centri in ponudniki. Na drugi strani so navedene smeri izletov, naravne in kulturne zanimivosti v štirih jezikih s fotografijami in oglasi ponudnikov z izčrpno legendo znakov.

Kamnik - karta kulturnih in naravnih znamenitosti

Na prvi strani karte, ki je v celoti v slovenskem in angleškem jeziku, se nahaja opis 13 pomembnih lokacij v kamniški občini, ki so posebej prikazane na karti v merilu 1 : 100 000. Tukaj lahko najdete tudi besedilo o Kamniku in opis dveh posebnosti, trniča in dnevov narodnih noš. Na drugi strani je predstavljeno mesto Kamnik in 24 znamenitosti, ki so prikazane na fotokarti, kjer najdemo tudi druge pomembne objekte. Posebej opisana je Zgodba o Kamniški Veroniki, turist pa lahko najde tudi tradicionalne prireditve in pomembne informacije o odprtosti in ogledih znamenitosti. Karte bodo na voljo v TIC Kamnik in na vseh turističnih točkah v občini.

Občina Šentjur

Na prvi strani so fotokarte naselij Šentjur, Ponikva in Planina pri Sevnici s seznamom ulic in legendama znakov in pomembnejših objektov. Tukaj se nahaja tudi krajši opis občine, dopolnjen s slikami. Na drugi strani je karta občine v merilu 1 : 40 000 s posebej poudarjeno tematiko pohodniških poti. Stolpec ob strani je namenjen ponudnikom in slikovnemu gradivu.

Turizem Škofja Loka

Na prvi strani trganke formata A3 najdemo načrt naselja Škofja Loka v merilu 1 : 12 500 in povečavo mestnega središča v levem zgornjem kotu. Označeni so vsi pomembni objekti, znamenitosti so oštevilčene, njihov opis v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku pa je na drugi strani. Tam lahko najdemo še devet ponudnikov, koristne informacije in karto širšega škofjeloškega območja v merilu 1 : 200 000, ki jo dopolnjuje nekaj lepih fotografij. Izdelek je na voljo pri ponudnikih turističnih storitev ter v vseh informacijskih centrih na Škofjeloškem.